Снимка читател, trafficnews.bgСилен дъжд се изсипва в момента под тепетата! За

...
Снимка читател, trafficnews.bgСилен дъжд се изсипва в момента под тепетата! За
Коментари Харесай

Порой и гръмотевици над Пловдив! За минути улиците станаха езера

Снимка четец,  trafficnews.bg

Силен дъжд се изсипва сега под тепетата! За минути улиците се трансфораха в езера. За да е цялостна картинката, гръмотевици раздират въздуха. Небето внезапно притъмня и едрите капки дъжд зачукаха по прозорците на пловдивчани, написа trafficnews.bg .

Преди няколко дни имаше предизвестие за заплаха от наводнения, които заплашват пловдивчани. Причината е, че огромна част от улиците на града могат да се трансфорат в реки - отводнителните уреди са запушени на десетки места в Пловдив. Най-притеснително е ситуацията в централната част на града, където всяка втора шахта е затрупана с листа и отпадъци, а някои даже са се трансформирали в саксии и сред решетките се подават най-различни бурени.

Отговорност за чистенето има Общината, а кметът и районните кметове би следвало да наблюдават по какъв начин се прави тази активност. В по-малките квартали ситуацията е още по-сериозно при дъжд. 

Като прибавим и обстоятелството, че сме в месеца на преваляванията и синоптиците предвиждат поредност от дъждовни дни през седмицата, можем единствено да се надяваме, че няма да ни се наложи да употребяваме лодки, с цел да се придвижваме в града под тепетата. Това може би няма да изненада изключително доста пловдивчани, защото наводненията в града при проливен дъжд са по-скоро нещо обикновено, в сравнение с изключение, пишат пловдивчани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР